Opis

Trbušni se ples smatra jednim od najstarijih plesova na svijetu, a mnogi etnolozi i antropolozi vjeruju da vuče korijene iz staroegipatske kulture. Na Bliskome Istoku ovaj ples već stoljećima predstavlja oblik društvene zabave, te je nezaobilazan dio proslava, a u njemu sudjeluju žene svih životnih dobi. Iz Egipta je potekla i profesionalna varijanta trbušnog plesa koji se zatim podijelio u niz različitih stilova, specifičnih po vokabularu pokreta, kao i po kostimima.

Trbušni ples odlikuju izolacije prsnog koša i kukova, senzualni kružni pokreti, kao i energični akcenti te različite vibracije kukovima i ramenima. Također, u plesu se koriste i rekviziti poput vela ili činelica. Ovaj je ples osobito blagotvoran za tijelo i duh. Ne postavlja dobna ograničenja te ne djeluje opterećujuće na mišićno-koštani sustav. Njime se jačaju mišići i povećava gipkost, poboljšava rad srca i pluća, smanjuje rizik od osteoporoze, a mnoge plesačice svjedoče kako im je ples pomogao da se oslobode bolova u kralježnici i zglobovima, ublažio menstrualne bolove i probavne tegobe, popravio držanje tijela i pozitivno djelovao na raspoloženje, pomažući im da prihvate svoje tijelo i probude u sebi ženstvenost.

Termini

srijeda i petak  od 19-20h

 

Cjenik

  • kn250mj.
  • 8 dolazaka

 

Kontakt

Prijavite se

Kod nas je sve vrlo jednostavno!

Skupili ste sve informacije koje ste trebali. Vrijeme je i za posljednji i najvažniji korak. Ne dvojite više niti sekunde! Čekamo Vas...

Prijavite se